Homeopathische behandelingen in Utrecht

Lichaam en geest zijn sterk genoeg om zichzelf te genezen. Homeopathie reguleert en stimuleert. Een homeopaat luistert echt naar je en helpt je verder.

Neem contact op

Klassieke homeopathie

Je klacht aanpakken bij de bron. Klassieke homeopathie (methode van Hahnemann) spoort de oorzaak van de ontregeling van de gezondheid op en neemt hem weg. Daarmee verdwijnt het draagvlak voor de symptomen en klachten.

 

Voor iedereen
Homeopathie is een voordelige en efficiënte manier om de gezondheid te versterken, te ondersteunen en te behouden. Het heeft vrijwel geen bijwerkingen, omdat je de middelen alleen tijdens de behandelperiode gebruikt. Dit maakt deze vorm van geneeskunde uitermate geschikt voor iedereen van '8 maanden tot 80 jaar'. Baby’s, zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en ernstig zieke mensen hebben baat bij homeopathie.

CEASE-therapie

CEASE (Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression) is een ontgiftingssysteem. Het helpt je lichaam zich te ontdoen van stoffen die het ziek (kunnen) maken. Klachten die door deze methode kunnen verbeteren, ontstonden bijvoorbeeld na langdurig medicijngebruik en na vaccinaties. CEASE helpt ook tegen klachten die na een ziekteperiode nooit meer weg zijn gegaan.

 

Voor wie?
CEASE helpt kinderen en volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) beter met hun situatie om te gaan. De behandeling wordt speciaal voor je samengesteld. Daarom is het belangrijk dat je voor het consult een checklist invult en deze meebrengt naar de praktijk.

Checklist Cease therapie

Voeding en leefstijl

De wetenschap dat voeding invloed heeft op de gezondheid is al eeuwen bekend. Hippocrates van Kos (460-377 v. Chr) sprak al over de geneeskrachtige werking van voeding. De arts Maimonides (1135-1204) poneert de stelling dat ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen moet worden behandeld’.

 

Terug naar de basis
Na de Tweede Wereldoorlog nam de ontwikkeling van antibiotica tegen infectieziekten, medicatie tegen chronische klachten en technische ondersteuning van klachten een grote vlucht. Naast deze zeer effectieve behandelmethoden vergaten we even de invloed van voeding en leefstijl. Dat voeding belangrijk is bij het voorkomen van gebreksziekten wordt de laatste vijftig jaar steeds duidelijker: uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten.

Eet je gezond
Homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde werken goed samen en versterken elkaar. Een geneesproces kost tijd. Je verliest niet in een dag je gezondheid en genezing heeft dus ook tijd nodig. Het kan (tijdelijk) nodig zijn om naast een zo volwaardig mogelijke voeding, voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen te gebruiken. Deze kun je gebruiken naast homeopathische en reguliere geneesmiddelen.

 

Human Interest