Optimaliseer gezondheid met voeding en leefstijl

De invloed van voeding op gezondheid is al eeuwen bekend

Hippocrates (460-377 v.Chr.) benadrukte al de genezende kracht van voeding. De afgelopen vijftig jaar is steeds duidelijker geworden dat leefstijl, voeding en beweging van vitaal belang zijn om aandoeningen en ziekten te voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek toont met regelmaat aan dat er een substantiële relatie bestaat tussen leefstijl, voeding en ziekten.

Leefstijl en voeding

De arts Maimonides (1135-1204) poneert de stelling dat ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen moet worden behandeld’.

 

Terug naar de basis
Na de Tweede Wereldoorlog nam de ontwikkeling van antibiotica tegen infectieziekten, medicatie tegen chronische klachten en technische (operatieve) ondersteuning van klachten een grote vlucht.

De invloed van voeding en leefstijl raakte op de achtergrond. Dat dit belangrijke factoren zijn bij het voorkomen van aandoeningen en ziekten wordt de laatste vijftig jaar steeds duidelijker.
De gemaksmaatschappij heeft als keerzijde overgewicht, gewrichtsproblematiek, stress en geestelijke problemen laten zien

Eet gezond

Homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde werken goed samen en versterken elkaar. Een geneesproces kost tijd. Je verliest niet in een dag je gezondheid; genezing gaat ook niet in een dag en heeft tijd nodig.

Het kan (tijdelijk) nodig zijn om naast een zo volwaardig mogelijke voeding (en een goed voedingsadvies), voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen te gebruiken. Deze kun je gebruiken naast homeopathische- en reguliere geneesmiddelen.

 

Supplementen uit het advies zijn geen homeopathische middelen; die moet je zelf aanschaffen en betalen.

Maak een afspraak

Benieuwd naar de mensen die u vooraf zijn gegaan?

Lees de 8 verhalen