Klassieke homeopathie in omgeving Utrecht

De bron van klachten aanpakken

Klassieke homeopathie, volgens de methode van Hahnemann, richt zich op het aanpakken van de oorzaak van gezondheidsproblemen.
Deze benadering spoort de bron van ontregeling op en elimineert deze, waardoor het fundament voor symptomen en klachten verdwijnt.
Het is een holistische benadering die gericht is op het herstellen van balans en welzijn.

Voor iedereen toegankelijk

Homeopathie biedt een voordelige en effectieve manier om gezondheid te versterken, ondersteunen en behouden. Met minimale bijwerkingen, aangezien homeopathische middelen alleen tijdens de behandelperiode worden ingenomen, is deze geneeswijze geschikt voor alle leeftijden,
van 8 maanden tot 80 jaar. Van baby's en zwangere vrouwen tot kinderen, ouderen en ernstig zieke individuen, iedereen kan baat hebben bij homeopathie als een natuurlijke weg naar genezing en welzijn.

Wanneer kun je aan homeopathie denken?

Eigenlijk bij alles waarmee je ook naar een huisarts zou gaan.
Homeopathie werkt bij een breed scala aan klachten en er is altijd samenwerking met huisarts, laboratorium en specialist wanneer dat wenselijk of nodig is. Er is inmiddels (al meer dan 25 jaar) veel onderzoek naar werking en mogelijkheden gedaan met opvallende resultaten, vooral voor vrouwenklachten en kinderkwalen, alsook nazorg bij kanker- en hart- en vaatbehandelingen.

Veelvoorkomende redenen voor homeopathie

Acute klachten:
denk aan KNO-klachten, infecties (griep, verkoudheid), wondroos, gordelroos, gevolgen van ongevallen, (gevolgen van) vaccinaties, voedselvergiftiging, (gevolgen van) tandheelkundige ingrepen en pijnbestrijding en nog veel meer.

 

Chronische klachten:
denk aan steeds terugkerende ontstekingen zoals hooikoorts en allergie, migraine, hoofdpijn, gebits- en holteklachten; hormoon, menstruatie-, zwangerschaps- en overgangsklachten, blaasklachten; maag-darm- en ontlastingsproblematiek, slaapproblemen;  fibro-, reuma-, artrose en gewrichtsklachten; burn-out, depressie, vermoeidheid; verslaving: medicatie, genotsmiddelen, roken, drinken, snoepen…

 

Erfelijke klachten:
“wat is er familiair een probleem”? b.v. allergie, eczeem, voedsel-overgevoeligheiden (gluten, lactose) en klachten daarvan; hart- en vaatziekten; diabetes; overgewicht; slaapklachten; vruchtbaarheidsproblematiek; slechte weerstand met huid-, luchtweg- of darmproblematiek enz. enz.

 

Staat jouw situatie er niet bij maar wil je weten of ik er iets mee kan?
Bel gerust om informatie of stuur een mail of app.